Zeehonden safari

samen zeehonden spotten

De populatie zeehonden in Zeeuwse wateren is de afgelopen tijd continu gegroeid, zo zijn er in 2017 bijna 200 zeehonden geteld in de Westerschelde. Aangezien het water steeds schoner wordt en daardoor de populatie vissen ook toeneemt is het aantal zeehonden ook gegroeid. Tijdens een vakantie, uitje of dagje weg is het natuurlijk geweldig om zeehonden van dichtbij te bekijken!

Wist u dat een volwassen zeehond zo’n 5 tot 7 kilo vis per dag eet? Tijdens hun jacht kunnen zij snelheden van wel 40 km per uur halen. Ze sporen de vis op met hun “sonar”, met zijn uiterst gevoelige snorharen kan de zeehond de geringste bewegingstrilling opvangen. Zeehonden hebben een beperkt gezichtsvermogen, maar het gehoor is daarentegen erg goed ontwikkeld.

Tijdens een zeehonden tour aan boord van de Tertius laten wij u kennis maken met de Zeeuwse zeehonden en vertellen wij u alles over hun manier van leven in de Westerschelde. U bent dan ook van harte welkom op ons schip om een heuse zeehonden safari te beleven! Voor een prijsopgaaf kunt u een offerte aanvragen (maximaal 50 personen).